Om meg

Hei, jeg er Renate, ansiktet bak Ordenirot

Jeg hjelper kvinner med kroniske helseutfordringer til å gå fra å være overveldet og frustrert over rotet hjemme, til å nyte en harmonisk hverdag hvor husarbeidet flyter lett og lekent. En skuff om gangen, uten å skape rot!

Renate

En uventet start

Jeg må innrømme en liten hemmelighet: Jeg har ikke alltid vært ryddig. Spør min mor, og hun vil kanskje fortelle at jeg som barn var det stikk motsatte. Vi hadde ganske forskjellige oppfatninger av hva som var ryddig og rotete – men mer om det senere.

Min kjærlighet for ting

Som en person som alltid har satt pris på ting, har jeg ofte omgitt meg med flere gjenstander enn jeg egentlig hadde plass til. Å arve ting og klær fra venner og familie, selv om jeg kanskje ikke trengte dem, var en del av min hverdag. Men når mitt hjem ble utvidet med en ektemann og to barn, ble utfordringene mer synlige. Vi var langt fra hoardere, men vårt hjem var overfylt – skuffer og skap bukket nesten under presset.

En vendepunkt: å få en kronisk sykdom

I 2018, da jeg ble diagnostisert med fibromyalgi, fant jeg en måte å rydde på som også tillot meg å hvile: «aktiv hvile». Jeg tok med meg en skuff eller en bunke av gangen til sofaen, og gjennomgikk innholdet nøye. Over et år reduserte jeg antallet ting i hjemmet mitt betydelig. Mye ble solgt eller gitt bort, og en god del ble kastet.

Finne den rette organiseringsmetoden

Med færre ting i hjemmet, ble det mulig å finne en fast plass for alt. Jeg utforsket forskjellige organisasjonsfilosofier før jeg fant det som passet meg best. Jeg oppdaget at det er flere måter å organisere et hjem på: mikro- versus makrofokus, grov- versus detaljstyrt, og visuell versus skjult oppbevaring. Jeg endte opp med å være mikrofokusert og detaljstyrt, med en forkjærlighet for visuell organisering. Dette betyr at jeg bruker mange små beholdere for å detaljere ting (som f.eks. å ha separate bokser for hver farge av perler eller binders), og jeg foretrekker gjennomsiktige beholdere for å enkelt se alt innholdet.

Denne oppdagelsen gjorde at jeg også forstod hvorfor jeg hadde hatt problemer med å holde orden i årene før, samt at min mor og jeg ikke såg likt på tingenes tilstand. Hun er nok min motsetning i skjult oppbevaring, makrofokusert og grovstyrt.

Det å forstå at vi er ulike og har ulike preferanser har åpnet mine øyne for hvordan jeg kan hjelpe mange ulike mennesker, på deres nivå.

Personlige interesser og verdier

Selv om jeg fortsatt ofte organiserer og perfeksjonerer hjemmet, har jeg nå også tid til andre aktiviteter i dag. Jeg synger i kor, spiller kornett, og strikker så ofte jeg kan. Tiden med familien er blitt mer verdifull, og vi tilbringer nå mer kvalitetstid sammen – noe som var vanskelig tidligere, når hverdagen var fylt med å lete etter ting.

Bakgrunn og erfaring

For å kunne hjelpe kunder mer effektivt, følte jeg behov for formell utdannelse. Jeg har fullført kurset Certified Organizational Specialist™ gjennom Cassandra Aarsen, og studert Interior design hos Erinn V. Design. Jeg har også fordypet meg i bøker og podcasten til Dana K. White, kjent fra ‘A Slob Comes Clean’. Denne kunnskapen har gitt meg et solid fundament for å utvikle Ordenirot.

Ordenirot blir til

Ordenirot ble født ut av mitt ønske om å dele kunnskapen jeg hadde ervervet. Jeg så at det var et stort behov for en tilnærming som tok hensyn til helse og velvære, noe som manglet i rådene som allerede fantes på markedet. Min tilnærming er skånsom og gradvis, og jeg ønsker å vise andre at det er mulig å få orden hjemme, uavhengig av helseutfordringer eller kapasitet.

Visjoner og mål

Mitt slagord, «Rydd hjemmet ditt skuff for skuff, uten å skape mer rot», reflekterer mitt fokus på å dele kunnskap og lære andre hvordan de kan få kontroll over hjemmet, uansett helseutfordringer, tid eller kapasitet. Jeg er her for å hjelpe deg som sliter med å komme i gang, fordi du er overveldet eller sliten. Jeg tilbyr løsninger som hjelper deg til å se muligheter du kanskje ikke har tenkt på tidligere. Jeg gir deg inspirasjon til å komme i gang med rydding og orden i ditt rot, gjennom fysisk hjelp og på sikt også gjennom kurs og en medlemsportal.

Min misjon: Å inspirere og hjelpe andre

Siden sommeren 2020 har jeg delt min kunnskap og erfaring gjennom Instagram, blogg og podcast, og jeg har lært andre hvordan de kan få kontroll over hjemmet sitt, skritt for skritt. Jeg vil være en ressurs for deg som føler deg overveldet og usikker på hvor du skal starte. Jeg håper å inspirere til rydding og organisering, og vise at alle kan lykkes med å skape et ryddigere hjem.»

Skroll til toppen