Vet du fremtiden til din nåværende helsetilstand?

Tar du helsen din for gitt? Tenker du at helsen din kommer til å være like god hele livet? Tror du at du kan rydde og organisere i samme tempo gjennom det meste av livet? Har du strategier klare om helsen svikter en dag?

For inntil bare noen år siden var jeg som «alle andre». Med det mener jeg at helsen min var helt ok, jeg kunne iallfall gjøre det jeg ønsket når jeg ville. Helt uten å tenke konsekvenser. Jada, jeg slet meg ut, ja jeg gjorde mye rart/dumt, men det fikk ingen ettervirkning helsemessig.

Men altså – for omtrent akkurat to år siden snudde alt!

Min historie, kort fortalt

Jeg våknet opp en dag og kunne knapt bevege meg. Det føltes som milevis å skulle gå fra sengen til badet. ALT ble plutselig et ork. Bare det å skulle ha mine barn på fanget, var et mareritt.

Etter mye smertestillende, mange runder med leger/behandlinger fikk jeg til slutt diagnosen – FIBROMYALGI –

Det er en kronisk smerte syndrom som jeg ikke vil bli frisk av, men som jeg samtidig må lære meg å leve med.

Hvorfor dette ble så plutselig og akutt utløst for meg vites ikke, men nå må jeg bruke resten av livet mitt på å tilpasse meg denne nye hverdagen.

Hva kan du lære av dette?

Jeg skriver ikke dette bare for å fortelle historien min, men for å fortelle deg at vi dessverre ikke kan kontrollere fremtiden til helsen vår. Det vi kan utrette i dag er ikke nødvendigvis det samme som vi kan mestre i morgen.

Samtidig kan vi ikke bare legge oss ned og «være syke» hele tiden resten av livet, selv om sykdom/skade gjør at vi ønsker det.

Derfor har jeg lært meg noen viktige grep som jeg vil at du skal få vite.

Hvordan lite likevel kan utgjøre mye

Det handler nemlig ikke lengre om å ordne et helt rom på en dag, et hus på en uke… osv. Noe av det første jeg måtte lære meg var balansen mellom arbeid og hvile. Det er faktisk mye vanskeligere enn det høres ut som. Min helse krever hvile, også på dager der jeg har det bra, for jeg må spare krefter til neste dag også.

Så nå rydder/organiserer jeg en og en skuff/hylle evt et lite skap. Da kan jeg utrette noe, samtidig som jeg ikke slites helt ut. Det hjelper på både psyken og helsen.

Tar du deg tid til å innse at ikke alt kan gjøres i dag, så kommer du i mål, sakte, men sikkert. Det er også på denne måte vi i sommer laget terrasse. Litt etter litt, dag etter dag ble det bygget, og etter 3 mnd var vi ferdig!

Har du tålmodigheten du trenger for å la helsen følge ønskene?

Det er mange fine ryddestrategier i i verden, men etter litt modifiksjoner har jeg kommet opp med min egen vri.

Den kaller jeg for beholdersystemet. Den fungerer på den måten at hver beholder har sin funksjon – de kan ikke romme mer en beholderens størrelse. Du kan lese mer om min ryddestrategi her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen