Hvordan rydde uten å rote!

Er du som meg og ofte trenger et spark bar når du skal begynne å rydde? Syns du at det bare blir enda mer rot? Jeg kan hjelpe deg. Her gir jeg deg mitt letteste råd til hvordan du kan rydde uten å rote.

Dette skjer for eksempel når man går i gang med store prosjekter. Som å rydde hele rom, garasje, bod, loft og så videre.

Man rydder og rydder alt en kan, men når tiden en har tilgjengelig er over, sitter man ofte igjen med et område som ser langt verre ut enn det gjorde når man begynte med prosjektet.

Grunnen for at dette skjer er ganske enkel:

Problemet er nemlig at det er for lett å rote seg bort mens man rydder. Det er iallfall jeg flink til.

Sånn som for eksempel på dette viset:

Jeg skulle bare rydde i den ene skuffen, men så fant jeg den tingen som bor i en helt annen skuff. Når jeg da begynte å rydde i den skuffen fant jeg den tingen som bodde i en annen skuff… Og sånn kan jeg fortsette i det uendelige.

– Og ender til slutt med ting fra minst 10 skuffer som ligger på bordet/gulvet/annen (u)egnet plass.

Rydde et helt skap, blir ofte til rot.

Løsningen er likevel enkel!

Du bestemmer deg for å rydde EN skuff/hylle/evt skap og kun det!

Finner du ting som ikke hører hjemme i den aktuelle skuffen, putt det der det hører hjemme, men selv om det er rotete der – LA DET VÆRE SÅNN!

I dag/akkurat nå er det KUN den første enheten du skal konsentrere deg om, ikke flere.

Når du så har ryddet denne enheten, vet du at det er ryddig der og du trenger ikke bekymre deg for at det blir rotete der med en gang. (eller, det er vel litt avhengig av hva som skal bo der, noe blir rotete nærmest daglig). Det er også lettere å holde orden mår du vet at iallfall den skuffen er i orden.

Gjør du dette med alle skuffer og skap, har du lært deg å rydde uten å rote!

Rydde en skuff = rydde uten å rote.

Neste gang du har tid eller overskudd til å rydde kan du gå løs på neste skuff. For du vet jo allerede at denne skuffen er ferdig.

Ønsker du mer forklaring, se gjerne på dette innlegget mitt om min ryddestrategi. Du finner det her. Du kan også finne mine strategier for orden på barnerom her.

Forresten, en ting til, har du fått med deg podcasten min? Den finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen