Hvordan handle for 4 uker

Merk: Selvsagt er det ingen begrensning for hvor mange uker du kan handle for når du er i butikken. Det du derimot må tenke gjennom er om du har kapasitet til å ha så mange matvarer i hjemmet ditt på en gang. Vi er heldige og har et ganske stort kjøkken, derfor lar det seg fint gjøre om det er litt ekstra matvarer en stund.

Hva er begrunnelsen for å handle for så lang tid om gangen?

Det kan være mange grunner til å prøve ut dette. Første gang vi gjorde det var faktisk uken før lockdown. Ikke visste vi hvor heldige vi var da. 🙂

Først og fremst gjorde vi dette av to ganske ulike grunner.

  1. Vi ønsket å bruke mindre tid og penger (vi løp i butikken nærmest hver dag)
  2. Det er kjedelig å komme på middager hele tiden og mye lettere å bare skulle bruke en dag i mnd på å finne ut hva man skal ha.

Vi hadde også lest at andre hadde gjort dette med hell så vi tenkte at hvorfor ikke. Vi har god plass i kjøleskap, frys og tørrmatskap så det skulle ikke stå på det.

Hvem er vi?

Vår familie består av mamma/pappa og to (storspiste) gutter i barneskolealder. Alle spiser vi frokost, middag og kvelsdsmat hjemme og itillegg har alle med seg 1 til 2 måltider på jobb/skole. Dette betyr at det er mange måltider hver dag som vi skal ha tilgjengelig.

Nå er vi som de fleste nordmenn og spiser mest skiver/knekkebrød med pålegg samt frukt/grønnsaker til flere av måltidene. Så det er mest middagene som er utfordringene å finne på.

Vi har laget oss en plan for hvilken type mat vi i hovedsak skal ha de ulike dagene

  • Mandag – fisk/skalldyrTirsdag – vegetar
  • Onsdag – pasta
  • Torsdag – fisk/skalldyr
  • Fredag – Taco
  • Lørdag – Noe godt
  • Søndag – Slow coocked (vi har ikke noe godt norsk ord på dette)

En månedsplan kan se ut som dette:

Et lite tips kan være å ha retter som bruker en del av de samme ingrediensene, da kan man minimere at maten går ut på dato.

Når rettene så er bestemt er du klar til å begynne på den harde delen av jobben.

Itillegg til middag må vi jo også handle til de andre måltidene (frokost, lunch, kvelds). VI skal også ha kos til helgen og vi trenger husholdningsvarer for samme periode (ja, du må også finne ut hvor mye do-papir du trenger).

Måten vi gjør det på er at vi først og fremst skriver ned ingrediensene i alle oppskriftene og teller streker for hver gang det samme finnes. Så når vi har sett på alle oppskriftene står det kanskje 3 tomater, 5 kjøttdeig og så videre. Vi vet også at det går rundt F.eks. 10 pakker a 250g med kokt skinke pr 4 hos oss.

Frukt/grønnsaker kjøper vi for 1 til 2 uker om gangen, hvis det da ikke kan kjøpes fryst. Husk at fryste grønnsaker har samme næringsinnhold som ferske.

Vi bruker appen Mattilbud GooglePlay: AppStore for å finne tilbudene i de ulike matbutikkene.

Selve handlingen tar gjerne et par timer da vi er innom 3-4 butikker for å få tak i tilbud og handle billigst mulig. Du må regne med fulle handlevogner og flere 1000kr, men samtidig trenger du ikke gå på butikken igjen med det første.

Håper du finner dette nyttig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen