En av de største utfordringene når det gjelder orden hjemme er hvordan du vil hjemmet skal se ut når du er «ferdigryddet» (jeg mener jo at det ikke er mulig å bli helt ferdig med rydding jeg da). For å sette i gang tankene om hvordan du vil ha det skal vi dykke ned i den evige kampen mellom to motpoler: maksimalisme og minimalisme. La oss se på hvordan disse to forskjellige tilnærmingene kan påvirke hjemmet ditt.

Maksimalisme – Hva i all verden skjedde her?

Se for deg følgende: Du kommer hjem etter en lang dag på jobben og åpner døren til ditt «maksimalistiske paradis». Men vent et øyeblikk, hvor er sofaen din? Har den blitt begravd under en haug av puter, tepper, og en samling av rare pyntegjenstander? Maksimalistiske hjem har en tendens til å være fulle av liv, farger og objekter. Det er som om noen tok et helt IKEA-varehus og ristet det opp-ned i stua di!

På den ene siden kan maksimalisme være fantastisk hvis du elsker å ha mange ting rundt deg. Du er sannsynligvis en person som liker å omgi deg med minner og samlinger som forteller din unike historie. Problemet er at i et maksimalistisk hjem kan det være vanskelig å finne det du trenger, med mindre du har evnen til å utføre en form for avansert søkemotoranalyse.

Minimalisme – Hvor er alt?!

Og nå, la oss skifte gir og flytte over til den andre enden av skalaen. Velkommen til minimalistens tempel. Her er det ingen overflødige gjenstander eller rot å snuble over. Du kan vise frem hjemmet ditt som om det var en kunstutstilling. Men her er det én liten hake: Hvor er alt?

Minimalistiske hjem kan noen ganger føles som om noen glemte å plassere møbler og pyntegjenstander i dem. Hvis du liker å være omgitt av tomhet, renhet og en Zen-lignende atmosfære, så er dette sannsynligvis det rette for deg. Men pass på å ikke sette deg ned for hardt – du kan risikere å lande rett på gulvet!

Hvordan finne balansen?

Så hva kan du gjøre hvis du ønsker å finne en balanse mellom disse to ytterpunktene? Det handler om å finne det som fungerer best for deg og din livsstil. Kanskje du vil ha et hovedsakelig minimalistisk hjem, men med noen få maksimalistiske elementer som gir personlighet og karakter. Eller kanskje du vil prøve å organisere rotet ditt på en mer strukturert måte, slik at det ikke føles overveldende. Uansett hvilken side du lander på, enten du er en ekte «ekstremistisk» maksimalist eller en «less is more» minimalist, er det viktig å finne løsninger som vil hjelpe deg med å finne roen i hjemmet ditt.

Om du har et hjem som ser ut som en karusell av farger og gjenstander, eller om du knapt har noe mer enn en futon og en bokhylle, husk at det viktigste er at hjemmet ditt gjenspeiler hvem du er og gir deg den følelsen av komfort og harmoni du søker. Finn den perfekte balansen mellom å omgi deg med tingene du elsker og å ha et rom som lar deg puste og slappe av.

Håper det ble litt tydligere for deg og at du får tenkt litt på hvordan du ønsker at ditt hjem skal se ut. Har du spørsmål eller kommentarer så ta veldig gjerne kontakt med meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen